Murai Si Penipu

miSs shAfika :)

Kisah aku yang kuat berangan!!!

Dalam hidup nih kita mesti ada impian kan... hahaha bila xder kerja , aku lebih suka duduk dan mengenang naseb si labu labi nih. Dan "babak2" lain pun bermula hahaha.. perkara yang aku suka angankan

1. Nak tamatkan pengajian secepat yang mungkin!!!
Aku nak mengenggam ijazah dalam 3 tahun lagi. Aku nak kerja untuk cari pengalaman yang secukupnya, Aku teringin nak bertugas di luar negara hahaha... Aku nak menjelajah Eropah cewahhh.. Kelass gitu!!! Kalau boleh aku nk menetap dekat sana dalam beberapa tahun!!! Nak cari pengalaman dulu dekat negara orang then aku nak berkerja kat negara yang tercinta nih!!!! wahhh bestnya kalau impian jadi kenyataan!!!

2. Duit raya in USD!!!
Baru-baru nih aku yang teramat "muda" ni dapat duit raya!! hahaha best giler... kembali kepada kehidupan aku yang aca-acah dah bekerjaya gitu... bila musim raya aku nak balek Malaysia!!! mana boleh beraya kat negara orang tak sama meriahnya macam kat Malaysia nih!!! bila dah balik sini aku nak bagi diorang duit raya dalam USD hahaha.... rasa mcm nak bg penyepakan kat aku???!! hahaha

3. Cukuplah hanya sebuah rumah dan kereta.
Aku nk beli kereta ikot kemampuan aku je... walaupun aku giler dekat RX8 . Bagi aku , sebuah rumah untuk berteduh lebih diperlukan.Tak perlu besar mcm istana asal cukup untuk aku dan family aku berkumpul.

4. Rumah kampung itu gojez!!!
Aku memang suka rumah kampung . halaman yang luas , jauh dari jiran ... at least kalo kau nak karok dalam toilet tak de sape yang akan cakap ' WOI picing kau larilah!!! ' hahahaha. So aku memang berniat nak buat rumah kampung yang berlantaikan papan ala-ala rumah Melaka !!! Bagi aku , rumah macam ni memang menarik tapi cuma nyamuk je la boleh buat orang stress...huhuhuhu tapi itu standart lew...




Masa haritu aku dengan cik zura ada beragan nak pergi travel ...huhu Okinawa , Pulau Jeju time winter.  









3 000 orang sayang Tarzan!!:

KorN said...

stuju.. rumah kammpung memang bez lah... nyamuk tak kesah, kan ade ridsect.. sembur jer... hehehe

faridah nazurah said...

heee memang kita ni kuat berangan kan kan kan? insyaallah.. klau ada rezeki kita buat ape yg kita angankan! jom pergi jepun!kumpul2 duit tau :P

Hanif Idrus said...

Setia kejayaan bermula dari angan-angan..insyaallah pasti termakbul kalau kita usaha