Murai Si Penipu

miSs shAfika :)

Hanya disini Aku nak mengurut!!!

Hah jangan pikir yang bukan-bukan pasal title tu!!! bukan mengurut tapi aku nak merungut!!! Yerp!! aku kini bergelar mahasiswi di Universiti Malaysia Sabah!! Sabahan la aku lepas nih... boleh bha kalo kau!! hahaha Homesick? aku takde pun rasa homesick yang melampau... cuma apa yang aku paling rindukan kat umah aku selain mama ayah aku adalah makanan!!! serius weih makanan kat sini memang tak da apa2 rasa!!!! aku rasa tekak aku nih dah hampir hilang deria rasa !!! Setakat nih aku makan sekadar nak hilang kan rasa kebulor je hahaha... Kalau  aku nak merasa nikmat makanan , aku kena keluar pergi One borneo. Kat situ barulah aku dapat balek deria rasa aku!!! Semalam pi sana , aku makan tanpa Non-Stop weih!!!! hahaha ... lepaskan kempunan ja!!


Life kat sini tak de lah suck !!! semuanya baik-baik saja. Yang penting life kat sini tak macam kat teknik dulu zaman kanak-kanak yang belom matang.Life kat sini buatkan aku rasa nk jadi someone yang better , better and better untuk hari ini esok dan selamanya . Kat UMS ni , perkhidmatan bas terhad jadi student kena prepare mentally and physical la nk berdepan suasana rebut2 bas ni... Lagi bagus kalau kau bangun awal dan tercongok kat bas stand tu awal2 tak de la sesak sangat kalau awal.So keyword nye , awal , awal , dan awal... bukan Awal Ashaari okeyh!! 

Minggu Orientasi memang minggu yang memenatkan. Tapi aku mampu mengharung jugak seminggu la sesak ni . Naseb baiklah minggu ni cuma ada sekali je dalam seumoq idop aku kat U ni.. Aku rasa enjoy je walaupon penat naik bukit turun bukit , dengan kolej kediaman yang jauh aku still boleh survive lah.

Lagi satu!!!! Siapa yang kata barang-barang kat KK ni mahal?? memang lah ada yang mahal tapi ada jugak yang murah. So jangan judge je tanpa datang kat sini dulu. Okeyh still tak percayakan aku??? baru-baru ni aku pergi shopping kasut sebab kasut aku dah terkopak angkara aktiviti mendaki bukit UMS. Aku beli kasut yang superb comfortable bila dipakai dengan harga 29.90 hinggit je taw!! Buy one free one lak tuh!!! Lepastu, aku jupe beg cantek2 18 hinggit je taw!! kat semenanjung pon tak de la bag yang muroh2 cam ni... 


Buy one free one!!! kohkohkoh.. cek suka barang murah!!!



5 000 orang sayang Tarzan!!:

faridah nazurah said...

Sentap aku bila kau lebih rindu kat makanan daripada aku. Merajuk!

Oh kau kat sana dok shopping eh? Jgn sampai kopak lak tau. Kang macam2 kau nak bayar kat sana tu

:: Mrs.Eady :: said...

kk best!

[sutera kasih] said...

best kan kt sabah hehe

selamat menempuh alam universiti..good luck study ya :)

UMS mmg ohsemmm !!

I love Sleep said...

dpt ostel ne?? huhu~ betul kn kakak senior ni cakap suruh makan banyak2 sebelum datang sini huahahaha~ xpe.. lama2 nanti biasa gak.. yg pasal bus tu mostly mnguji mentaliti la.. sbb kdg2 bjam2 bus tu xmncul.. haha~

Everything's Everythings said...

Eh sabah bukan ke sedap2 makanan dia.. contohnya erm.. ap eh? tlg bagikan contoh makanan sabah yg sedap2

Barang murah tu mmg best la bershopping kan? xD
good luck for the rest of the sem ^^