Murai Si Penipu

miSs shAfika :)

Atasi masalah keangkuhan !!!

Siapa je yang tak pernah berdepan dengan orang yang bercakap besar dan menunjuk-nunjuk kan??? Dalam dunia ni kita memang tak dapat melarikan diri dengan golongan yang sebegini ... 

Situasi Pertama
Aku tak mainlah pakai jenama pasar malam BILLABING ...ADIBAS ... blablabla ... my stuff sumenyer ORI...     

Situasi kedua 
I sanggup belikan dia Handbeg BONIA harga rm 2999 uhuu... 

perhggh kalo hari-hari korang dengar citer camni boleh berasap.... jelak dan muak!! tapi adakah rasa jelak dan muak ni yang dikatakan dengki ataupon jeles??? aku sendiri pon tak tahu apa bezanya ... tapi dalam hati aku memang dah menyirap .. mana tak nye.. tiap kali bukak mulut je nak citer 'kehebatan' diri...  sedangkan ak tak rasa pon dia dari golongan Dato' Datin' Tengku Tan Sri ke yang ada 10 bijik LembuGani  ke Hummer ke... so daripada ceritanya yang berdekah-dekah tuh aku tak de perasaan kagum pon...

Jadi apa yang perlu dilakukan bila berdepan dengan golongan yang mcm ni??? aku amat memerlukan sangat bantuan korang-korang untuk settle kan golongan yang 'hebat' ni...aku ada pilihan jawapan... Please answer soalan ni dalam ruangan komen yerp... :) 

a ) buat muka seposen bila dia mula membangga diri
b ) bukak cerita 'semalam aku beli ....GUCCI...GUESS..COACH..' ~awok ingat awok sorang je mampu??
c ) pakai barang branded ... bior juling matanye macam fatimah juling kahkahkah
d ) buat tak tahu je.... 


Jangan lupa komen yerp!!!! Khidmat korang diperlukan... sayang korang blogger!!! :)

13 000 orang sayang Tarzan!!:

Nurul Amanina said...

kalau ada yg berlagak ma]cm ni mmg menyampah. rasa mcm nak lekuk je kepala dia tuh, hahah

dah follow sini (520)
sila follow saya balik ye
http://amaninajailani.blogspot.com

faridah nazurah said...

haha aku? buat bodoh sambil buat muka yang menunjukkan kita tgh annoying.. haha baru padan muka dia.

Princess Feyqa said...

klu fiqa buat muke 1 sen je xmo dgr haha

Princess Comey said...

kalau baik : iye kn aje... sabar
kalau nakal : lps dye cerita ckp "da habis???"
kalau jahat : ble dye na bukak mulut.. tinggalkan je... pastu ckp sorry lupe ko lepak dengan aku td....

=)

ciksukaberangan said...

buat tak layan je dah la~ orang macam tu tak payah dilayan~ habis modal cakap, stop la die ~ ^^

houseofpines said...

ada masanya buat muka seposen, kdg2 boleh buka cite, lain kali jumpa tayang brg branded, bila dah maleh layan buat bodoo je.. jalan jalan sini

CIK YAYA'NA said...

manusia suka menunjuk2,, :)

Jahidih Saili said...

Salam..kih..kih..abaikan je org mcm tu..

M@W@R Q@SeH said...

hehee mmg ade je jmpa org cmni...buat xtau je sudah...

BlueiceButterfly said...

~pernah gak terjadi..kadang2 wat xdengar tapi sembang ngn member lain..hehe

Yumida said...

wooo..mmg berapi la hg bonia tu..hope yg dicerita menjd kenyataan..

klo sy sndiri berdepan ngn org ske ckp besar gini...hanya jwb 'oooooo..ye ker...ooooo'

Hanie Dew said...

buat tak tau pastu blah dengan segera.kasi die sentapdotcomdotmy....muahahahaha

Momo said...

buat tak tahu je.. diam.. bia die cakap sampai die puas.. tak puas..masa tengah cakap terus larikan diri..hahaha.. sye ade spesies macam tu di sekitar saya..