Murai Si Penipu

miSs shAfika :)

Aplikasi iMingle di Facebook


Sejak akhir ni aku banyak menghabeskan masa kat depan laptop!! Pada mula nye cuma nak cari-cari lah biasiswa ke pinjaman untuk aku sambung study. Tapi bila dah dok depan laptop banyak pulak kerja lain yang aku layan. Terserong sudah. Lagi-lagi bila dok online facebook memang serong sepenuhnya dari niat aku yang asal hehehe.. Jangan ikot perangai aku yang x senonoh dalam bulan pose cam gini k!! hehehe

Korang penah dengar tak aplikasi iMingle?? Alaa.. aplikasi ni memang pemes untuk budak-budak sekolah. Aku memang tak tahu apa-apa pasal aplikasi ni pada mulanya aku pon baru je tau wujud nye aplikasi ni. Mungkin aku yang lambat dan tak se'advance' budak-budak sekarang.. hohoho 



Aku agak terkejut beruk bila first time aku masok dekat room iMingle ni . Aku cuba godek-godek apa yang ada kat aplikasi nih. Tetibe je ada mesej yang tak aku kenal sama sekali pengantarnya yang memang takde dalam friend list aku . Dengan terpinga-pinga nak menghadam setiap sudut aplikasi ni, akhirnya aku faham!!! kahkahkah... 

Rupe-rupenya aplikasi ni sama je dengan chatroom tapi berbeza sikit. Korang boleh pilih bilik mana korang nak bersosial. Korang boleh klik dekat profil pic orang yang korang berminat dan pilih sama ada nak baling tomato (ni selalu aku gune kihkihkih ) ke 'flirt' ke 'private message'. Setiap reaction akan ditolakan beberapa coins yang kita dapat . Pada mulanya korang akan dapat 500 coins. Korang berpeluang nak berkenalan dengan ramai orang.

Tapi ramai yang guna aplikasi ni untuk cari jodoh..hohoho.. agak kelaka disitu... Bagi aku lah, kalo korang nak cari jodoh tak payahlah guna aplikasi-aplikasi cam gini.. for fun boleh la but for serious stage carilah jodoh korang kat tempat-tempat yang baik cm masjid ke.. so rajen2 la pi teraweh mana taw pergi ke rumah Allah korang terjumpa pulak tettt!!! 

Itu je ceramah aku untuk hari ni hihihi. Secara jujurnya aku ada bukak 2 kali je aplikasi . Mungkin tak lagi lepas nih.



3 000 orang sayang Tarzan!!:

I love Sleep said...

xsuka join benda2 macam tu sebab bese org akn tpu identiti dn ajk bnd lucah-lucah

I love Sleep said...

kamu telah di tag disni
http://jalanjatuhdanbangun.blogspot.com/2012/08/giveaway-saya-or-awak-yang-bertuah.html

Hanif said...

Sebijik macam chatroom..dulupopular kot sekarang ini ..rasa tak minat ler..blog lagi best..betul tak?